Steve Mednick – advokat som kan annat

FREDAGSTIPSET!

Första låten – ”Version of the truth” på nya skivan med Steve Mednick låter som om Eric Clapton och Bob Dylan har förenats på något sätt. Det är bluesigt och det ena gitarrsolot avlöser det andra, samtidigt som något Bob Dylan-röstliknande sjunger metodiskt och inte minst harmoniskt.

Steve Mednick, född ”1952”, som också nya skivan heter, har sammanlagt släppt ett 20-tal skivor, men har även ett förflutet som advokat (!). Att han även kan hantera en gitarr med bravur märks hur tydligt som helst på den här skivan, fylld med 12 låtar, som svävar mellan rock, pop, country och blues. Ibland kan man till och med tro att det är självaste Mark Knopfler och hans Dire Straits som gömmer sig bakom mikrofon och gitarr, ungefär som i medryckande ”Reading the signs”.

Sammantaget bjuder 71-åringen på en omväxlande skiva där gitarrerna och rösten är i fokus. Till sin hjälp har han även ett gäng medmusikanter, där knappast något välspelande instrument saknas. En kul ny bekantskap med andra ord och en skiva som knappast gör någon lyssnare besviken. I alla fall inte om man tycker om låtar med berättande texter, vilket ”An extended term” är ett bra bevis på. En av skivans lugnaste spår, men samtidigt en sådan där låt man vill lyssna på om och om och om…

Jag slutar inte imponeras av all god musik som finns ”over there” och som få på den här sidan Atlanten får tillgång till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: