Rutinerad skotte med John Hiatt-röst

Dagens pärla!

Skotten Billy Jones är lika röstfager som John Hiatt och bjuder på toner som en slags salig blandning mellan country, folkmusik, blues och till och med lite rockabilly. Billy Jones har musicerat sedan början på 60-talet och har genom åren släppt ett tiotal plattor. Just den här skivan är inspelad och producerad av Dan Johansson i Göteborg och med finns ett samspelt gäng musikanter.

Blandningen av stilar gör att det aldrig blir tråkigt och egentligen finns ingen låt som faller ur ramen. Själv fastnar jag för lugna och mysiga ”Till the moon goes down”, inledande och medryckande ”Mirror, mirror” – och inte minst blues-rockiga ”In the name of the devil” – en låt med lite Springsteen-drag och som borde spelas ofta, ofta i närmaste radiokanal.

Billy Jones bor numera i Sverige och uppträder med sitt ordinarie band Slàinte, som bland annat består av Jonas Liljeström, som trakterar fiolen på den här skivan.

Sammantaget en varm och fin skiva, med musik som är harmonisk och som det är lätt att ta till sig – och bli glad av.

Med andra ord: ännu en ny upptäckt att hålla koll på i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: