Blogg

Berlin Calling – Blogg

Nu står det inte på förrän det dröjer länge, men lyssna gärna på State Cows

Första advent i metropolen Örnsköldsvik. Förmiddagspromenaden avslöjade att nu händer det grejer. Mötte några vissna Lövenfans på väg till tåget och passerade det så kallade Stora torget, där det inte var ”full fart mot advent”. Åtminstone inte 10:30. Lyssnade, nästan lite obligatoriskt i vanlig ordning, på David Urwitz, Chicago och Loney Dear och försökte kollaFortsätt läsa ”Nu står det inte på förrän det dröjer länge, men lyssna gärna på State Cows”

Denna dagen i mitt liv…

Lördag den 26 november 2022: Pensionärslivet rullar på och ungefär detta har jag gjort i dag, en helt vanlig lördag i november, när lite snö lyser upp på marken, men temperaturen pekar på plusgrader och slasket gör att bilen ånyo skulle behöva en tvätt: Jo, till sist: Missa in Beach Boys-boxen, som släpps nästa fredag.Fortsätt läsa ”Denna dagen i mitt liv…”

Magnus Lindberg hyllas förnämligt av stora delar av den svenska artisteliten

Den här skivan borde jag ha skrivit om mycket tidigare, men bättre sent än aldrig… Hyllningsskivan till Magnus Lindberg, som tyvärr gick bort på tok för tidigt, är inget annat än en kavalkad med aktade artister, typ bröderna Plura och Carla Jonsson, Mauro Scocco, Peter LeMarc, Louise Hoffsten, Staffan Hellstrand, Lars Winnerbäck och inte minstFortsätt läsa ”Magnus Lindberg hyllas förnämligt av stora delar av den svenska artisteliten”

Pettersson & Wahlsten, toner som både passar bra och inte passar alls

DAGENS MUSIKTIPS! Jag vet egentligen inte så mycket om den här Göteborgsduon, som gjorde en LP och även en promo-cd med sex låtar på 80- och 90-talet, plus då vinylsingeln ”Låt det komma, låt det gå” – en låt som dyker upp i mitt undermedvetna emellanåt. För mig är det även ett under att duonFortsätt läsa ”Pettersson & Wahlsten, toner som både passar bra och inte passar alls”

Postnord och Tullverket

Den 23 september fick jag ett meddelande om att Tullverket hade lagt beslag på en skiva, som skickats till mig från ett icke EU-land, som dock hade ombesörjt att ingen tullavgift skulle betalas. Skivan i fråga hade dessutom beställts från svenska amazon, för att just detta inte skulle behöva hända. Likväl betalade jag sammanlagt 152Fortsätt läsa ”Postnord och Tullverket”

Burmans och Beach Boys – två oumbärliga objekt på pophimlen

Fredag den 18 november 2022. En helt vanlig dag, men ändå inte. Först en biltur norrut och ett besök på Ikea i Umeå. En varm korv för fem spänn, lite värmeljus och en titt i VK. Och ett besök på Burmans, en skivaffär som fortfarande levererar. Typ både utställningar (se bilden) och skivor som bådeFortsätt läsa ”Burmans och Beach Boys – två oumbärliga objekt på pophimlen”

Laddar in …

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.


Följ min blogg

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.

%d bloggare gillar detta: