Livet Nord – musik som är allt annat än det du har hört tidigare i ditt liv

DAGENS / KVÄLLENS TIPS!

För en tid sedan, när första singeln från Livet Nords kommande skiva, precis hade släppts – skrev jag att det lät som inget annat. Det var tungt, det var klassiskt och låten ”The angry girl” var något som jag aldrig hade hört förut.

Nu har fullängdsskivan kommit och nu inkluderas även folkmusik, svängiga rytmer och sång på några låtar. Samtidigt är det massivt vackert och toner som hämtad från någon bok som Kerstin Ekman skulle ha kunnat skrivit. Med andra ord; sympatiskt, vemodigt, filmiskt och och som sagt svängigt.

Hur som helst: Det är långt ifrån lika hårt som jag tyckte när första singeln släpptes. Det är annars musik som får lyssnaren att drömma; det är poetiskt och vackert – och med alla tänkbara instrument som förgyller hela anrättningen, typ fioler, dragspel, blås och allt annat som hör till.

Rent musikaliskt är det inget man tar till sig på en fikarast. Det är krävande samtidigt som det är väldigt, väldigt tilltalande. Ena stunden skulle det kunna var något som Evert Taube har gjort för att nästa stund vara något från balkan eller toner signerat Benny Andersson.

Hur som helst en ny kul bekantskap, där inledande ”Suddenly she passed by” är absolut bäst i konkurrens med nämnda singelspår, ”Bye bye bird” och ”Reminiscence waltz”.

Skivan är inspelad under flera år och på flera olika orter – inte minst i Sundsvall. Vad du än gör: missa inte en lyssning, även om jag kan tänka mig att det här låter ännu bättre på en scen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: