Gregory Page och Jason Mraz i ett samarbete som smakar annorlunda

TIPS FÖR HELGEN!

San Diego-baserade Gregory Page har stundtals gett ut musik nästan som om det vore på ett löpande band. Vilken skiva i ordningen ”Modern man” är vete sjutton, men knappt något är sig likt när han släpper nytt. Förra skivan doftade banjo, fiol och sågspåns-country korsat med folkmusik. Nya skivan är något helt, helt annat. Men precis som då finns inte helt obekante Jason Mraz med hela vägen med sin synth och som producent. Likt förbaskat är det svårt att ta nya skivan på allvar. Driver karln med oss, eller? Vad säger man annars när en sitar uppenbarar sig mitt i allt?

Hur som helst är det emellanåt lika lekfulla toner som det som Brian Wilson en gång i tiden presterade. Typ som i ”Dinner and a movie”, ”Low then high” och ”Lets escape”, en slags harmoni korsat med ordet annorlunda.

Likväl är det småmysig lyssning och definitivt melodiöst – och emellanåt även lite jazzigt och med klara rytmer av bosanova.

Sammantaget som sagt, något annorlunda än det vardagliga P4-tramset och toner som garanterat behöver fler lyssningar för att jag ska förstå fullt ut. Kanske det till och med är genialisk pop för den moderna mannen ett år som detta? Dessutom ett skivomslag som garanterat väcker nyfikenhet.

Ja, nu känner jag Gregory Page lite bättre och det känns inte fel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: