Alice Howe – lägg namnet på minnet!

DAGENS PÄRLA!

Ibland händer det att musik träffar som en blixt från klar himmel. Ungefär så är det med Alice Howe, som låter ungefär som en kvinnlig motsvarighet till Jackson Browne och några till. Kanske framför allt på grund av god sång och gitarrer, som låter ungefär som om nyss avlidna David Lindley även skulle vara med på ett hörn med sina strängar. Hur som helst är det oerhört vilsam och fin singer-songwriter-musik, med låtar som var och en kan står för sig. Det är lite typisk americana, country, pop, rock, lite soul och framför allt melodiöst med refränger som biter sig fast. Ungefär som i ”Love has no rules”, ”With you by my side” och magnifika singelspåret ”What about you”. Den senare så oemotståndlig att jag blir förvånad om den inte blir en hit.

”Circumstance” är Los Angeles-sångerskans andra fullängdare, som släpps nu i april, fyra år efter debuten. Skivan är inspelad i en påkostad studio, där en massa rutinerade artister härbärgerat tidigare – och med en rutinerad producent med förflutet i välbekanta Bonnie Raitts band. Ja, för att inte säga ett rutinerat gäng musiker, som också präglar hela anrättningen.

Jag blir förvånad om världen inte uppräcker Alice Howe och den här plattan, som egentligen innehåller allt för att det ska kunna bli en succé: snygga och välskrivna låtar och en ovanligt väldoftande produktion. Helt enkelt ett litet mästerverk i all sin enkelhet och toner som är för bra för att inte upptäckas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: