Twin peaks-toner från Loveflowers

ALTERNATIVA TONER SOM STICKER UT!

Prisade Loveflowers från Västervik, en mogen trio med ett sällsynt vackert bandnamn, har precis levererat en mini-cd med sex låtar. Det handlar om stillsam americana från Michael Greiffe, Leif Thörner och Yvonne Greiffe, en typ för Sverige rätt sällsynta toner, som vilar på ett mjukt komp, där gitarr och sång står i fokus. Bandet kompas även av medmusikanterna Mattis Johansson och Robert Ljungberg, vilket ger lite extra och välbehövlig krydda till anrättningen. 

Bandet har gett ut ett par fullängsskivor tidigare och har även uppträtt flera gånger på andra sidan Atlanten. Musikaliskt är det i grund och botten en slags americana korsat med lite av det mesta, inte minst lite lätt bluesigt som i tilltalande ”Sea of hope”, som skulle kunna ha varit något som Little Feat hade serverat i sina bästa stunder. Dessutom är låten riktigt aptitretande, med fin harmoni, skön sång och en välregisserad gitarr.

Riktigt bra är även inledande titellåten ”Golden leaves” och ”Return my heart”, som båda bjuder på en slags vemod i ungefär samma anda som musiken till tv-serien ”Twin peaks”. Det handlar om underfundiga toner med lite annorlunda orkestrering och där det enda som egentligen fattas är bilderna.

Hur som helst en ny och kul bekantskap, som förmodligen bäst avnjuts när bandet uppträder live.

Själva säger bandet att bland annat Emmylou Harris och Daniel Lanois är inspirationskällor – och sämre kan man ju tänka sig.

Musiken finns på Spotify och om du ändå är där – lyssna även på senaste julsingeln ”Come home it´s christmas time”. En förföriskt vacker låt. Helt enkelt klass!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: