Avskalad Bobbo Byrnes bjuder på visa, folkmusik och americana i en fin mix

NYTT NAMN ATT UPPTÄCKA!

En ny bekantskap igen. Bobbo Byrnes är namnet. En amerikan, som med lätthet kan sorteras in i facket americana möter visa. Under spelningar i Europa kom nya skivan ”October” till, som släpptes i början på det här året. Skivan spelades in i raketfart både i Berlin och i Dublin, men resultatet blir likväl godkänt.

Det är naket och avskalat med fin sång – lite Ian Hunter i stämman – och lika fint trakterande av den akustiska gitarren. Likväl kan jag tänka mig att denne amerikan, född och uppvuxen på amerikanska östkusten, men nu bosatt på andra sidan det stora landet, ska upplevas live.

Det mesta av de inkluderade låtarna står Bobbo Byrnes för, men en förnämlig version av David Bowies ”Heroes” sticker ut och kanske är bäst bland de nio låtarna. Ett stycke som faktiskt borde föräras radiospelningar och inte minst en hel del beröm.

Rekommenderas gör även inledande ”The cold war” och ”Time enough”, låtar med harmoni och melodier som fastnar.

Som sagt: Bobbo Byrnes upplevs förmodligen bäst på en liten scen där där både gitarr och sången till de berättande texterna hamnar i fokus.

Amerikanen finns på Spotify, men givetvis rekommenderas skivan. Plus i kanten även för att han står för allt spelande själv.

Sammantaget en ny bekantskap, som ännu en gång bevisar att det finns så mycket okänd bra musik från andra sidan Atlanten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: