Hög tid att upptäcka Jeff Larson

ABSOLUT BÄSTA TIPSET JUST NU!

Den här skivan har jag väntat och längtat efter ända sedan jag fick reda på att den var på gång. Nu är den äntligen här – Jeff Larsons ”It´ll never happen again – a Tim Hardin tribute” med sex låtar och musik som först skapats av Tim Hardin – en amerikan som gick bort alldeles för tidigt och som inte minst skrev låten ”If I were a carpenter”.

Jeff Larson har gjort egen musik i många år och inte minst samarbetat nära med gruppen America och dess Gerry Beckley, som för övrigt producerat den här skivan. Han har likväl genom åren fört en rätt anonym tillvaro på andra sidan Atlanten och är en av de mest underskattade artister jag känner till. En typisk sådan där artist som hade varit riktigt stor om han hade bott i Europa och inte minst i Skandinavien, där han också har sagt ha sina rötter.

Hur som helst gör han här sex förhållandevis lugna låtar, som alla faller inom ramen ”suverän pop med inslag av folkmusik”. Produktionen är sparsam och Jeff Larsons röst står i fokus i kombination med ordentlig portion harmoni och en slags sällsynt vacker perfektionism.

Jag har de flesta av Jeff Larsons tidigare skivor, musik som inte är lätta att hitta, men väl värd att spana efter.

Bäst bland de här sex låtarna är ”Reason to belive” och tidigare nämnda ”If I were a carpenter”, som för övrigt var en stor hit när det begav sig första gången. Två låtar att upptäcka till att börja med för att sedan laborera vidare bland en låtskatt från en alldeles för underskattad artist, som även kan göra egna låtar och dessutom låta mer än nödvändigt bra.

Jag nöjer mig med denna hyllning och med tipset att leta vidare bland hans repertoar, inte minst på Spotify. För mig duger dock inte enbart detta. Jeff Larsons musik måste även inmundigas fysiskt.

Betyg en femma av fem möjliga. Alltså: mycket bättre än så här blir det inte. I alla fall inte när till och med ett dragspel passar in och låter vackrare än vackert!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: