Apple & Setser gör ny spännande country i gammal traditionell tappning

DAGENS TIPS!

Redan skivomslaget avslöjar vad det handlar: country av det gamla slaget. Givetvis även amerikansk folkmusik och bluegrass i en omväxlande blandning och med vacker sång, fiol, banjo, gitarr – och dessutom inklusive extra allt som förgyller en anrättning som andas kvalitet.

Tonerna är annars lugna och avspända. Vackert skulle man också kunna säga när ett piano förgyller den harmoniska anrättningen i låten ”Too far gone”. TMusiken på den här skivan påminner i mångt och mycket om en av mina favoritskivor: The Byrds och ”Sweetheart of the rodeo”, som kom redan 1968 och förgylldes av legenden Gram Parsons. Skillnaden här är lite kvinnlig skönsång från Pam Setser i kombination med en mjuk manlig röst i form av Brad Apple

Låtmässigt på den här skivan träffar ”It dosn´t matter anymore” lika omedelbart som en höstblixt på klar himmel. En låt som sticker ut med en fräsch refräng och en stor portion medryckande harmoni.

Bonus på hela anrättningen är berättande texter tagna direkt ur livet och det känns lite grann som att lyssna på en ljudbok, med den skillnaden att det här är mycket roligare, tack vare nämnda harmoni och en stor portion charm. Man blir glad av rösterna och inbillar sig att musikanterna har minst lika roligt som lyssnaren.

Med andra ord en kul ny bekantskap från Arkansas, precis som ett annat gammalt legandariskt band från trakterna – Ozark Mountain Daredevils.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: