Drew Young – lägg namnet på minnet

DAGENS TIPS!

Namnet är Drew Young.

Musiken är en blandning av finstämd country korsat med lättsmält americana, utan krusiduller.

I övrigt vet jag inte mycket om den här amerikanen, mer än att han är en fullfjädrad och rutinerad låtskrivare – och som förfogar över en röst som borde kunna släcka bränder. Med andra ord en artist som sticker ut och borde härja på countrylistorna ”over there”. Jo, han lär dessutom ha jobbat med Dr. John och inte minst svensken Anders Osborne. Bara det inger viss respekt och nyfikenhet.

Nya ”Bourbon & bad decisions” innehåller 12 låtar, där det mesta låter som typisk amerikansk radiomusik av den 100 procentiga kalibern. Några av låtarna är dessutom oerhört fina, typ ”Falling down”, som lika gärna kunde ha varit en hitlåt i regi av Bruce Hornsby, en rätt jämförbar artist som genomsyrar flera av skivans låtar.

Medryckande är även trallvänliga avslutningen med ”Sing me a happy song” och glada rockaren ”It´ll be soon”. För att nu nämna några låtar som sticker ut lite extra på en i övrigt mycket jämn platta, som emellanåt andas lite Eagles och Poco från den tid då grupperna var mer countryrock än under de senare åren. Bonus är som sagt mycket fin sång och de minst lika vackra instrumenten.

Drew Young kan jag med gott samvete rekommendera alla dagar i veckan! En kul och lättlyssnad bekantskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: