Lägg Mike Spine på minnet

KVÄLLENS TIPS!

Ibland händer det att musik överraskar. Precis så är det med Mike Spine and The Underground All Star Band och skivan ”Guided by love”, musik som är pop, rock och country i en sällsynt blandning. Framför allt är det dock en hel del fina toner med inslag av en stor portion harmoni och refränger som sitter omedelbart.

Om Mike Spine som sådan vet jag dock inget mer än att han är amerikan och att han ligger bakom ett tiotal skivor – och att en del av hans tidigare alster benämns folk-punk. Samtidigt kan jag glatt konstatera att denne Spine kan skriva låtar som fängslar och träffar rätt. Fram för allt är inledningen på den här skivan med låtarna ”Tangier” och ”Smile on” stycken, som med rätt lansering borde nå en bra bit upp på diverse hitlistor. Det är i alla fall musik som i mitt tycke tenderar att påminna lite Tom Petty, men kanske framför allt handlar det om en stor portion americana.

Hur som helst handlar det om lättlyssnade melodier med stränginstrument i fokus och även en lätt smak av Mexiko, cowboyrock och så kallade new wave-toner från 70-talet. Bonus är fin sång av Spine själv och att det i sina bästa och roligaste stunder även svänger en hel del.

Med andra ord en rätt kul och oväntat bra artist, som jag härmed och nu rekommenderar er en lyssningsstund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: