Magnus Marcinkowski Petterssons nya skiva träffar direkt i hjärtat

DAGENS BÄSTA TIPS!

Magnus Marcinkowski Pettersson är en 55-åring musikant och gotlänning, som numer bor i Göteborg och medverkar som musiker, skådespelare och kompositör i en musik och dans-teatergrupp i Göteborg. Den här skivan släpps nu i veckan och bjuder på åtta låtar, som alla har något drömskt över sig. Det kan utan tvekan sorteras in i facket vis- och folkmusik-pop, men är egentligen så mycket mer, inte minst bjuds det på toner, som skapar tankar och funderingar. Det kan beskrivas som poetiskt och lite dystert, men samtidigt mycket, mycket vackert och stämningsfullt.

Det mesta är lugnt till komp av stränginstrument och piano. Det är som sagt vackert och gotländskan passar bra till de lika vackra och berättande texterna, inte minst känns det träffsäkert i låtar som ”Handens mening”, ”Dom av mig mitt liv” och inledande singeln ”Något litet har jag sparat”.

Ibland blir man fundersam: hur kan egentligen en artist av den här kalibern inte ha hörts av tidigare på alla breddgrader?

Sammantaget bjuds på harmonisk musik, som erbjuder det där lilla extra – och det är stämningsfulla toner som verkligen behövs i dag. Framför allt för att det inbjuder till eftertanke. Musik väl värd att ge en chans – nu!.

Hoppas nu bara att även en del radiokanaler upptäcker den här skolade musikanten. Det är han och skivan ”Sånger ur drömmens reservoar” väl värda. Musik som träffar direkt i hjärttrakten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: