Rekommenderas: Australiska Hillsboroughs ”cowboyblues”

DAGENS TIPS!

Låten ”Trouble finds its way” är en av mina absoluta favoritlåtar just nu – första låten på australiensarna Hillsboroughs nya skiva. Musiken inkluderar en refräng som träffar i magtrakten omedelbart, plus en tolvsträngare som är lika bra som Basse Wickmans eller Roger McGuinns under deras bättre dagar.

Resten på ”Comin back for you” är kanske inte lika träffsäkert, men gillar man en sångare som påminner en hel del om svenske Andreas Johnson, men som sedan presterar något helt annat i musikväg – en slags americana korsat med country och blues. Alltså en salig blandning, men som oftast passar riktigt bra, även om en hel skiva med den raspiga sångarens röst kan bli lite jobbig i längden. Kan samtidigt inte förstå varför inte mikrofonen kan fördelas lite mer jämlikt, eller åtminstone skulle en annan röst pigga upp lite extra?

Hur som helst: vackert gitarrspel och dessutom ett munspel här och där som borde få självaste herr Dylan att sukta efter mer. Och som sagt en oerhört bra inledning med en låt som andas både Byrds från deras glansdagar och svenske Basse. Bästa låten just nu utan minsta tvivel och en refräng som sitter klockrent.

Rekommenderas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: