Matthew Check – ny bekantskap med sju låtar som verkligen sticker ut

Matthew Check och hans sju senaste låtar på ”Without a throne” har snurrat flitigt i mina hörlurar i dag. Musik som är som en blandning av Poco, Jackson Browne och Bruce Springsteen, inklusive ett gitarr- och pianospel utöver det vardagliga. Mest fängslas jag av variationen, ingen låt är den andra lik, även om fokus ligger på musik i countryrock genren. Men i vissa stunder blir det även lätt dansant, som i ”Pretty mama”, skivans mest äkta countrystycke, som även borde passa på ett svenskt dansgolv.

Amerikanen Check gör samtidigt musik med ett viss vemod över sig, även om det samtidigt långt ifrån andas allt för mycket mörker. Ett par av låtarna, ”The way you are” och ”The very beginning” fastnar omedelbart och bjuder på strålande harmoni från en sångare, som låter lite grann som en fräsch John Hiatt.

En ny bekantskap för Berlin. Och en positiv sådan med både toner och texter som sticker ut lite utöver det vardagliga. Musiken kommer att följa mig både på promenaden och i favoritfåtöljen den närmaste tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: