Bill Price – ny bekantskap i rampljuset

Inte bara skivomslaget hamnar på pluspoäng på Bill Price färska ep – toner som är varierade och i sina bästa stunder påminner mig en hel del om Roger McGuinns bättre tider när Byrds presterade på 60-talet. Framför allt tänker jag då på titellåten ”Kicking angels”, som inkluderar steel guitar och kunde vara något från ”Sweetheart of the rodeo”, Byrds sjätte album med countrylegenden Gram Parsons inkluderad.

Trots inledande titellåt fastnar jag lite mer ”50 miles from no place” – en harmonisk låt i samma genre, men med en slags vilande ödmjukhet över sig.

Övriga två låtar faller heller inte ur ramen och blir förmodligen en bra försmak om det kommer en ny fullängdsskiva så småningom. Åtminstone handlar det om något väl värt att vänta på om man tycker om vilsam och varierad country med en smak av amerikansk folkmusik. Dessutom musik med lite oväntad musikalisk framtoning mellan varven.

Bill Price, som kommer från Indianapolis, har innan den här ep:n släppt fyra fullängdsskivor och även fått en hel del uppmärksamhet på den här sidan Atlanten. En av många relativt okända amerikanska artister, som förtjänar att komma mer ut i rampljuset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: