Lysande instrumentalt och tungt rock

SÖNDAGSTIPS ÄVEN FÖR EN MÅNDAG!

Bara några korta rader om Livet Nords kommande skiva, här i form av en försmak. Låten heter ”The angry girl” – och jag tror inte jag har hört något liknande förut. Det är klassisk musik i i kombination med rytmer från diverse håll – och allt i raketfart. Dessutom lite filmiskt och samtidigt väldigt, väldigt välspelat. Ett rutinerat team av proffsiga musikanter finns med och backar upp. Exempelvis Jonas Knutsson. En fullängdsskiva – ”Paperbird”, lär komma i vår. Den väntar jag redan på.

Något helt annat är Christian Haglund från Borås, som i form av Tankeläsaren gör tung och suggestiv gitarrrock med tänkvärda ord. Låten heter ”Osynlig” och texten handlar om psykisk ohälsa och ett mående som känns både aktuellt och väldigt träffsäkert. Kanske inget att bli glad åt, men det är samtidigt välspelad toner, som är beundransvärd och i den här formen dessutom ett fräscht sätt för synliggörande. Även om det är mörkt rekommenderas en provlyssning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: