David Crosby live – en fröjd för öronen

David Crosby blir 82 senare i år och är en av mina gamla hjältar från tiden i Byrds och Crosby, Stills, Nash & Young. Den här skivan spelades in för lite drygt fyra år sedan inför en entusiastisk publik vid Capitol Theater och var en slags support inför Crosbys nya soloskiva. Musiken är naken och avskalad, men Crosbys sammetsröst förgyller, precis som medmusikanterna i The Lighthouse Band.

Inkluderat finns 16 låtar, de flesta till sparsamt komp, typ gitarrer, keyboard och samtligas röster i en slags symbios. Det hettar sällan till, men det är ändå vackert och samtidigt lite vemodigt.

Skivan, faktiskt Crosbys första som huvudfigur inför publik, inkluderar även en dvd från konserten och den bör förstås ses. Musik blir oftast bättre när man kan beskåda objekten på en scen.

Att plocka fram enskilda låtar som förgyller lite extra är svårt, men ”1974”, ”Regina” och ”Vagrants of Venice” sticker ut en på en annars jämn skiva från en rutinerad herre som här omger sig av betydligt yngre medmusikanter.

Sammantaget är resultatet en mer än godkänd ”Live at The Capitol Theater”, även om det hade kunnat bli ännu bättre om någon klassisk Byrds-låt hade fått plats. Det tycker jag samtidigt alla trogna lyssnare hade varit värda. Samtidigt är jag glad att den här mannen överhuvudtaget spelar vidare och kan prestera så pass vitala toner, som här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: