Suzie Vinnick – canadensiska som är det perfekta Bonnie Raitt-substitutet

Ett namn att lägga på minnet, så kan man lätt säga om canadensiskan Suzie Vinnick, som precis som Bonnie Raitt kan sin blues. ”Fall back home” är en av många skivor, som gjorts antingen solo eller med någon av hennes bandkonstellationer genom åren.

Bland skivans elva låtar finns det en hel del att luta sig tillbaka till, där det mesta som inkluderas är rätt medryckande och som sagt; bluesigt, lite americana, lite mjuk countryinspirerad pop och jazziga undertoner i en ljuv förening. Alltså rätt varierat och dessutom några vackra duetter, typ ”Talk to” med Matt Andersen, en låt som hela tiden växer och som borde plockas fram även i svensk radio. Dessutom bonus i en hel del harmonisk sväng.

Sammantaget lite svårt att sortera in Suzie Vinnick i ett fack, om man nu måste. Det är i alla fall bra och rysligt vackert emellanåt, som i avslutande ”Hurt by luck”, förförisk americana med dragspel och steel guitar – en låt som knappast Doug Sahm skulle ha skämts för.

Som sagt: en ny bekantskap, vars namn bör läggas på minnet omedelbart. Suzie Vinnick var det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: