Stephen Doster – en ny rutinerad bekantskap som spelar i högsta ligan

Inte bara skivomslaget är vackert på den här skivan, signerad amerikanen Stephen Doster, en för mig rätt anonym musikskapare, som likväl genom åren har delat scen med aktade artister som Little Feat, Joe Cocker, Lyle Lovett, Patty Griffin, Dr. John, Squeeze och Marshall Crenshaw, för att nu nämna några.

Den här skivan, ”Over the red sea”, kom under fjolåret och innehåller elva låtar i ett lågmält och finstämt tempo, med gitarr och god sång i fokus. Genast får det mig att tänka på australiska bröderna Finn och deras Crowded House, alltså mjuk pop med inslag av folkmusik, harmoni och melodier som sticker ut i all sin enkelhet.

Skivan är Stephen Dosters tredje soloskiva. Mest har han genom åren hjälpt andra artister och sammanlagt har det blivit ett 70-tal skivor med honom som producent.

Låtmässigt finns det en hel del att rekommendera från en rutinerad artist, som röstmässigt även påminner om både Ron Sexsmith och Paul McCartney: ”Whos crying now”, ”Anything could happen” eller ”The singing bus driver” rekommenderas i första hand om du vill provlyssna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: