Dürocs gjorde bara en skiva – men en oumbärlig sådan

DAGENS TIPS!

Året är 1979 och duon Ron Nagle och Scott Matthews slår sina påsar ihop och levererar en LP, som om jag skulle summera mitt liv med det bästa genom åren, förmodligen skulle hamna högt på den listan. Det är en slags powerpop med en stor dos harmoni – och till det god sång och rytmer som slår det mesta. Dessutom hade Nale & Matthews ett av dåtidens största skivbolag i ryggen.

Ron Nagle hann även med några soloskivor under sin musikkarriär och trummisen Scott Matthews höll nästan på att bli medlem i Beach Boys efter den här skivan. Nagle är idag en erkänd konstnär och Matthews lika erkänd producent, som bland annat jobbat med namn som Mick Jagger, Barbra Streisand, Ry Cooder, The Tubes och Glen Campbell.

Någon fler skiva under det här gruppnamnet blev det dock inte. Tyvärr.

Sammantaget gjorde i alla fall The Dürocs en skiva, som är fylld med små örhängen – inte minst ”Saving it all up to Larry”, ”Hog wild” och en snygg version av klassikern ”It hurts to be in love” från 1964.

En skiva väl värda att leta efter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: