Jay Byrd har hittat hem…

Jay Byrd är ännu ett bevis på hur mycket bra musik som levereras från andra sidan Atlanten och som långt ifrån vardagligt når till oss Nordbor. Jay Byrd gör finstämd och välspelad musik, ungefär lite singer-songwriter av den där typen som gjorde Dylan till den han är i dag och lite amerikansk folkmusik kombinerat med harmoni och framför allt god sång och välspelade instrument, inklusive gitarrspel.

Det är egentligen fantastiskt hur ett helt obekant ansikte kan plocka fram toner som det här. Lite gitarr, lite banjo och – ja, musik som skulle kunna ha varit Poco, Eagles eller Jackson Browne på den tiden det begav sig som allra bäst. Musik som kräver lyssning, men som sedan levererar återbäring.

Jay Byrd har tidigare gjort musik med stjärnproducenten Don Was och han har framträtt tillsammans med Little Feat – och han låter i sina bästa stunder som en lågmäld variant av Paul Simon med countrytouch. Inte minst röstmässigt handlar det i sina bästa stunder om en stämma lik nämnde Simon, eller Lowell George också för den skull.

Jädrar vilken bra start på 2023 med den här skivan. Med andra ord något nytt att upptäcka för alla som inte bara nöjer sig med att höra det vardagliga kommersiella radioskvalet.

Ray Byrd var namnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: