Jimmy Webb – en en av de allra största

DAGENS TIPS: EN (NÄSTAN) DOLD SKATT!

Jimmy Webb: En av de absolut största amerikanska låtskrivarna i modern tid. Likt förbaskat vet inte många att det är han som ligger bakom låtar som ”Up, Up and Away”, ”By the Time I Get to Phoenix”, ”MacArthur Park”, ”Wichita Lineman” och ”Galveston”. Stora låtar för stora artister, även om hans egna versioner kanske har varit varit än mer magiska.

När den så kallade Polarpris-juryn har svårt att lyfta blicken. Jag menar: Brian Wilson har aldrig fått priset och Rolling Stones har aldrig varit på tapeten. Ge då priset till denne store artist, som inte syns så ofta, men i stället gör musik som talar för sig själv.

Bättre tips än så här kan jag inte erbjuda några dagar före jul. Jimmy Webb var det. En 76-årig amerikan som har serverat sina goda toner i så många år.

Finns på Spotify.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: