Fascination Curve – lite Zappa och lite överraskande toner från ny bekantskap

DAGENS BÄSTA TIPS:

Hade jag inte vetat bättre så hade jag nog nästan trott att det här var Frank Zappa och hans följeslagare som uppenbarade sig på skivspelaren. Snacka om jämlikar när Fascination Curve med Karl Lundeberg tar ton utan Mothers of Invention med flera. Sedan måste jag väl erkänna att just Zappa aldrig var någon stor favorit, även om ”Joes garage” fortfarande är en favorit.

Hur som helst är det här och skivan ”Corona time in Amerika” något som går utöver det vardagliga. Det handlar om en salig blandning; lite jazz, lite progressiva toner och samtidigt en underton av rock. Kanske lite flummigt för vissa, men samtidigt underhållande och inte minst väldigt, väldigt välproducerat.

Det här är första skivan jag hör av Fascination Curve, som har texter med budskap och framför allt väldigt, väldigt kompetenta musiker.

Sammantaget en slags temaskiva, som samtidigt är både pampig och mycket tilltalande, trots att låtarna är långa. Nu får jag fortsätta botanisera i bandets och Karl Lundebergs förflutna. Jag vet att det finns en hel del i gömmorna.

Bandet består för övrigt av musiker som har jobbat med allt ifrån Elton John till Ringo Starr och Rolling Stones. Bara för att nämna några välkända akter. Fascinerande säger jag så här dan före dan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: