The North Star Band gör riktig country

Här kommer några rader om The North Star Band, ett gäng musikanter från Alabama, som inledde sitt musicerande för 25 år sedan och egentligen inte låter som något annat – mer än att det handlar om äkta och genuin country. Typ sådant där med steel guitar, banjo och doft av sågspån och fiol. Det som skiljer det här bandet från många andra är att det är mycket bra sång, och refränger – och att det nästan är överdrivet välspelat.

Den här skivan, ”Then & now” består av 20 låtar, alla i en kategori som utan omsvep kan betecknas som riktig country. I sina bästa stunder låter det precis som salige Gram Parsons skulle ha varit med på ett hörn, vilket märks tydligt på ”Wheret does that get you to” och melodiösa ”Climb that wall” och ”Marianne”, som låter precis som något väldigt bra från välkända Rodney Crowell.

Gillar man amerikansk country, som är välspelad och med garanterat bra sång, ja – då är The North Star Band ett förträffligt alternativ och inte minst något att upptäcka. Dessutom, som ett slags bonus: flera i bandet sjunger otroligt bra och dessutom variationsrik country som träffar rätt in i hjärtat.

Ännu en ny upptäckt i vinterkylan. Tack för det Peter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: