Chicago kan fortfarande – jazzig västkustrock med flera hitlåtar

DAGENS MUSIKTIPS / RECENSION:

Det handlar om Chicago och ”XXXVIII: Born for This Moment”, bandets 26:e fullängsskiva (!), som släpptes lite tidigare i år när det framför allt var värme i luften. Numer har bandet svällt i antalet medlemmar, men bara tre från starten 1967 finns med; Robert Lamm, Lee Loughnane och James Pankow. Samtidigt låter det ungefär som det alltid har gjort: mycket blås, bra stämsång och en hel del melodiösa refränger, även om några spår med Robert Lamms latinorytmer hade kunnat undvikas.

Sångaren och keyboardspelaren Robert Lamm, i dag 78 år, är inte lika framträdande som tidigare på nya skivan, som sammanfattningsvis är jazzig och västkustrockig, men lite smörig, samtidigt som det är välspelat och med en och annan hitlåt över sig. Typ ”If this isn´t love”, ”If this is goodbye” , ”You´ve got to belive” eller ”Our New York time”, som lika gärna hade kunnat vara något från tiden det begav sig som mest för bandet.

Ja, bandet, som fortsätter turnera flitigt, bland annat med Brian Wilson, kan fortfarande och låter sammantaget bättre än det mesta. Åtminstone för en fullvuxen lyssnare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: