Dags att upptäcka Johanna Lillvik

DAGENS MUSIKTIPS (OCH NÄSTA DAGS OCKSÅ)!

Johanna Lillvik och ”The love hate syndrome”. Ny skiva och för mig en ny artist. En mångsidig sådan, som knappast sorteras in i något vanligt fack. Framför allt är det fräckt och variationsrika rytmer där det blandas friskt. Lite som en Kate Bush i högform om man säger så.

Bonus är en röst som låter både mycket bra och uppkäftig. Musikaliskt får det mig att tänka på favoriterna 10.C.C första gången jag hörde dem; förföriskt, vackert, refränger och hela tiden oväntade temposkiftningar. Ja, jag hör även lite Queen över hela anrättningen. Dessutom melodier som hela tiden har det det där lilla extra. Frågan är egentligen var denna Johanna Lillvik har hållit till hela tiden och varför hon inte syns och hörs oftare?

Lägg namnet Johanna Lillvik på minnet och likaså Paraply Records, detta smakfulla lilla bolag från Borås av alla ställen, som ”lurar” storbolagen på så väldigt många bra akter.

Kanon helt enkelt och ett dubbelt bevis på att det finns mycket mer i Borås än fotbollslaget Elfsborg och postorderföretaget Ellos!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: