Henrik af Ugglas

DAGENS POPPÄRLA!

För oss som tycker om Emil Svanängen och Loney Dears musik är Henrik af Ugglas ett perfekt substitut. Det handlar om drömsk musik, lite flummigt kanske, men samtidigt mycket harmoni och hela tiden oväntade instrument som dyker upp lite här och där. Samtidigt finns lite Brian Wilson-influenser i harmonin, inte minst i ”Water”.

Henrik af Ugglas har tidigare musicerat med självaste Thåström, Weeping Willows och några till – och inte minst brorsan Peder, som även medverkar här med sin kompgitarr. Röstmässigt är Henrik i en egen division. Det är inte mästerligt, men inte heller uselt. Mest låter det charmigt och smått förföriskt och i avslutande ”I´m in love with you” är det till och med väldigt vackert.

”Another language” är sammantaget en fin, men ovanlig skiva, där harmonin är det som verkligen sticker ut, liksom hela tiden de oväntade klangerna och refrängerna. Och precis som titeln till viss del antyder så är det ett språk och en sång som också utmärker sig. Men som sagt: det här är framför allt melodiernas skiva och en solklar överraskning när minusgraderna gör sig påmind utomhus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: