Dags att upptäcka Michael Veitch

MUSIKTIPSET!

Michael Veitch är en ny bekantskap, men samtidigt långt ifrån en okänd duvunge för många. Alltså en rutinerad herre, med flera skivor i bagaget och dessutom allt som hör en bra artist inkluderad: bra sångröst (typ Art Garfunkel), fina låtar och variation på hela anrättningen. Ja, till och med lite vibrationer av Beach Boys i en av ”Wachtraums” bättre låtar – ”August´nights”.

Annars låter det som en typisk 60-tals skiva i modern tappning. Lite Beatles, lite Crosby, Stills, Nash & Young, Poco och framför allt melodiöst och harmoniskt. Egentligen ett rätt varierat register med framför allt låtar som är vackra och ger mersmak.

Amerikanen Michael Veitch är helt enkelt väldigt, väldigt bra och återigen ett fynd utöver det vardagliga och ett klart bevis på att det finns så mycket bra musik som inte alltid når ut till den breda publiken. Det finns mycket mer än Springsteen, Petty och det som ligger på listor – och spelas allt som oftast på skvalradion. Det är om inte annat Michael Veitch ett bra bevis på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: