Svenska Mönster – en kvartett från Uppsala som spelar i högsta serien

Mönster kommer från Uppsala. En kvartett som släppt en höstskiva, som åtminstone i delar påminner lite om gamle proggaren Ted Ströms musik blandat med lite psykadelia, typ ”Vinterresa” från -79 möter The Doors i högform. Bonus är att sångaren Olov Lundbergs stämma är i gränslandet till Ström, även om musiken på ”Life science” är lite mer sofistikerad och emellanåt mer harmonisk och svårfångad.

Bandet blandar engelskt med lite svenskt, men jag hoppas att bandet bestämmer sig till nästa skiva; spola svenska. Det är lite svårt när det ramlar in lite svenskt. Och det är så mycket bättre med den andra varianten.

Likväl är det här en bra skiva, som i en betygsskala samlar ihop nära fyra av fem. Till detta handlar det om låtar med refräng och förföriska toner av typen ”Spacechild” och småtuffa ”Explorer”. Dessutom inkluderas tio låtar, som hela tiden växer som den värsta aptitretaren en mörk kväll i december.

Helt enkelt musik som växer med antalet spelningar.

Och INTE minst ännu en svensk pärla från Paraply Records, detta relativt okända, men så förträffliga skivbolag från Borås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: