Jul med West Of Eden och Thorsten

LITE JULTIPS!

Svensk folkmusik med drag av både Irland och Skottland. Ungefär så kan Göteborgsbandet West of Eden bäst sammanfattas, en sextett som precis kommit med sitt första julalbum och inkluderat finns typiska instrument, som hör genren till.

Jenny Schaub sjunger och spelar dragspel på de flesta låtarna och låter precis som hämtad från ett uppträdande på en brittisk pub. I en av låtarna – ”Next stop christmas” – sjunger hon dessutom tillsammans med inte helt obekante Stefan Andersson, en låt som borde spelas på varje radiokanal nu framöver.

En av de bättre låtarna är ”Must be Santa”, som svänger som i Pogues bästa stunder. En liten hit det också, precis som vackra ”A perfect winters morning”.

Kan bara sammanfattningsvis konstatera att West of Eden lyckas få till en fin, stämningsfull och medryckande jul med sina folkrocktoner.

Till sist bara några rader om en helt annan skiva med julmusik. Det handlar om Thorsten Flincks julsingel – ”Kan du fira jul med en sån som jag”, som förvisso inte är dagsfärsk, men ändå. Juliga toner är det väl knappast, men ändå en skön melodi, som vinner i längden och sedan förgyller ju Kenny Håkansson med sin gitarr. Då är den så kallade B-sidan en aning roligare, en låt av Dan Hylander. En liten hit om du frågar mig, medryckande och refrängmässig. En provlyssning av ”Lögner och porslin” rekommenderas. Bra Thorsten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: