Peter Gallway – ett bra surrogat till Petty, Warren Zevon och Springsteen

BERLIN REKOMMENDERAR:

Peter Gallway är en rutinerad herre från USA, som gör musik som i sina bästa stunder låter lite som en korsning av Tom Petty, Bruce Springsteen, Warren Zevon och Lou Reed. Det handlar om låtar med harmoni och träffsäkra ackord. Egentligen behöver inte mycket mer sägas än rekommendationen att lyssna på ”1975” och ”Good trouble”, två av mina absoluta favoritlåtar just nu och inte minst även med Ron Sexsmiths ande över sig.

Peter Gallway, som släppte sin första skiva redan 1971, har sammanlagt släppt mer än 30 skivor, inte minst flera av dessa på stora bolaget Warner och dessutom har han producerat ett 50-tal skivor för andra artister. Det märks med andra ord tydligt att det långt ifrån är ett blåbär som uppenbarar sig på ”It´s deliberate” tillsammans med bandet The Real Band.

En skiva som varmt rekommenderas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: