Dan Navarro – dagens överraskning!

LÖRDAGSMUSIK!

Duon Lowen & Navarro har jag åtminstone en cd med. På ”Horizon line” kör Dan Navarro på egen hand och gör det bra på sin fjärde soloskiva. Det handlar om lågmälda toner, som lika gärna hade kunnat vara något stort från andra sidan Atlanten. Lite singer-songwriter, bra gitarrspel, låtar med harmoni och en hes karaktäristisk stämma, som låter mycket bra.

Musikaliskt låter det lite som en korsning av grupperna Eagles, America och några till i sina bästa stunder, typ som i ”Rose in the window”, ”Oklahoma skies”, titellåten eller vackra avslutningen ”Sleep tonight”.

Med facit i hand en fin och smakfull skiva, som verkligen är värd att uppmärksammas även i Sverige.

Som lite kuriosa är för övrigt Dan Navarro kusin med en viss Dave Navarro i Red Hot Chilli Peppers. Navarro ligger även bakom musik till flera kända filmer och på den här skivan medverkar ett antal musikanter, som har jobbat med aktatde namn som Jackson Browne, David Crosby, Dwight Yoakam och Lucinda Williams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: