Lazy Afternoon är långt ifrån bara ett album med Barbra Streisand

DAGENS / KVÄLLENS MUSIKTIPS!

För 47 år sedan kom en skiva med Barbra Streisand, som hette just ”Lazy Afternoon”. Sedan dess har det hänt en hel del, inte minst för svenska Lazy Afternoon, som i och med ”Just as poor as before” här kommer med sin tredje fullängdsskiva. Att med ord beskriva Lazy Afternoon skulle nog bäst göras efter en konsert. Det svänger och det låter som en korsning av Pogues, Poco och kanske lite, lite M.A. Numminen i form av spelglädje och entusiasm, men med mycket, mycket bättre sång förstås.

Musikaliskt är det mycket sväng, dragspel och jag måste erkänna att låtar som ”Trapped”, ”Wild” och ”Who am I to say” är oemotståndliga. Likväl kan jag föreställa mig att det här bandet bäst kan tillgodoses på en hyfsat stor lokal och med lite lagom stök i bakgrunden.

En ny bekantskap. Ett nytt band från Gotland, som jag kommer att hålla koll på i framtiden. Framför allt för bra trakterande av instrument (ja, till och med dragspel) och bra sång.

Något att upptäcka. Inte minst för ett synnerligen vackert skivomslag.

En tanke på “Lazy Afternoon är långt ifrån bara ett album med Barbra Streisand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: