Tobias Bäckstrand blandar friskt med folkmusik, visa, country – och sväng

En ny bekantskap från Paraply Records. Tobias Bäckstrand är namnet, som jag inte vet mer om än att han kan hantera gitarr, bouzouki och sjunga med bravur. Musikaliskt serveras en bredd som spänner via folkmusik till visa, country och en hel del sväng på vägen. ”Mörker ljus” skulle kunna vara en hit om radion bara skulle våga sig på.

Sammantaget går Tobias Bäckstrand på skivan ”Heal” lite mot strömmen, han vågar utmana och jag kan tänka mig att den här musiken skulle göra sig bäst på en scen en varm sommarkväll med mygg runt husknuten och en publik som vågar dansa och sjunga med.

Tio låtar inkluderas, en blandning av svenska och engelska – och även en del instrumentala liksom sångarhjälp av inte minst Anna-Lena Seydlitz. Sammantaget en fin mix som ger mersmak och en fullträff om du gillar folkmusik med fart och instrument som vågar och låter oförskämt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: