Christine McVie är död och popvärlden har blivit lite fattigare – igen

I går nåddes jag av beskedet att Christine McVie hade gått bort. I många år var hon en av frontfigurerna och en av originalmedlemmarna i Fleetwood Mac, en grupp som bildades redan 1967 i Storbritannien och som på den tiden levererade mer blues än pop. I USA blev sedan gruppen en av de absolut största under 80-talet och nya skivor sålde miljoner exemplar världen över. Christine McVie hanterade tillsammans med Stevie Nicks och Lindsey Buckingham mikrofonen och hon skrev dessutom flera av bandets största låtar.

Så sent som i somras kom hennes fjärde soloskiva – ”Songbird” (a solo collection), som jag naturligtvis investerade i. Under några stormiga år hade hon även ett förhållande med Beach Boys-trummisen Dennis Wilson, vilket gjorde att hon även medverkade på hans soloskiva och även på en av Beach Boys många skivor från den tiden.

Ledsamt är bara förnamnet. Popvärlden har blivit en vacker röst och en stor artist mindre.

Christine McVie blev 79 år och lämnade jordelivet efter en kort tids sjukdom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: