Absolut bästa första hjälpen

DAGENS MUSIKTIPS!

Om något kan betecknas som oemotståndligt så måste det var systrarna Johanna och Klara Söderberg, som precis har släppt sin femte skiva sedan debuten 2010. Under namnet First Aid Kit levererar alltid duon, som bäst kan beskrivas som en korsning av den musik som Gram Parsons, Emmylou Harris och till viss del även Byrds en gång bjöd på.

Egentligen behöver inte så mycket mer skrivas om systrarna, till det räcker det med att lyssna till tonerna på ”Palomina”, som redan i inledande låten ”Out of my head” är så vackert framförd att det blir rysningar efter ryggraden. Ja, det blir inte sämre när det fortsätter.

Tillvaron inför en stundande mörk vinter kan inte lysas upp bättre än med First Aid Kit och den här skivan.

Rysligt bra är bara förnamnet.

Länge leve countryrocken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: