Burmans och Beach Boys – två oumbärliga objekt på pophimlen

Fredag den 18 november 2022.

En helt vanlig dag, men ändå inte. Först en biltur norrut och ett besök på Ikea i Umeå. En varm korv för fem spänn, lite värmeljus och en titt i VK. Och ett besök på Burmans, en skivaffär som fortfarande levererar. Typ både utställningar (se bilden) och skivor som både är färska och har några år på nacken. Lite snack med Stefan blev det och några kunder/skivgubbar. Den här butiken borde ha bidrag från kommunen eller staten för att den bara finns. Både en social inrättning och en massa värdefull kunskap levereras från butikens ägare, Stefan Nilsson. Frågan är om det finns någon liknande inrättning i Sverige? Staten kunde väl åtminstone betala hyran när den nya regeringen ändå strösslar åt höger och inte håller vad den lovar.

Några rader även om Beach Boys och kommande samlingen ”Sail on sailor”, som det också ventilerades om vid besöket på Burmans. Fem stjärnor av fem möjliga i Record Collector. Två skivor från början av 70-talet har blivit sex och ändå verkar det inte vara någon utfyllnad. Om ett par veckor ska det storslagna verket levereras till Berlin.

Gott så.

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: