Cassidys bästa och mest bortglömda

DAGENS MUSIKTIPS!

David Cassidy gick bort för några år sedan. En underskattad artist, som efter livet som flickidol och frontfigur i amerikanska tv-serien Partridge Family, gjorde några fina skivor med både medlemmar ur Beach Boys och America. Sedan kom den här skivan 1990, en skiva fylld med bland det bästa inom genren västkustrock.

Tyvärr har många missat skivan, som dessutom är svår att hitta bland ställen som säljer begagnat. Skivan finns inte heller på Spotify, vilket ju inte gör att fler hittar musiken. Mycket annat från David Cassidy finns dock på Spotify, inkluderat skivorna med Beach Boys, America och Alan Tarney.

Hur som helst är skivan bland annat producerad av välrenommerade Phil Ramone och E-T. Thorngren och inkluderas gör bland annat gitarressen Jeff ”Skunk” Baxter (Steely Dan) och Michael Thompson – och inte minst Västkustrocksguden Mark Spiro.

Som sagt en underskattad artist, som här bjuder på en högtidsstund och musik väl värd att leta efter. Till det är låtar som ”Labour of love”, ”Lyin to myself”, ”Living without you” och magiska ”All because of you” alldeles för bra för att bara försvinna. Den sista låten en suverän sångduett med dåvarande hustrun Sue Shifren.

Leta, leta, leta…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: