Jan Boholm från Njurunda

Jan Boholm kommer precis som Berlin från Njurunda, ett par mil söder om Sundsvall. Precis som Berlin höll han även på med orientering i unga dagar, påhejad av sin far Folke i den lokala orienteringsklubben. Jan Boholm blev så småningom skådespelare, bland annat i Teater SOJA i Sundsvall. Sedan fyra år tillbaka har han även pysslat med musik och gett ut skivor, varav ”Främling på glid” är den senaste – tio låtar fyllda framför allt med texter som sticker ut.

Det mesta låter också bra, toner som känns som lite gammaldags progg, spetsat med rock, punk och ja till och med Beatles. Tror min salige kompis Nisse från Hemmanet, precis som Jan Boholm, uppväxt i skuggan av SCA:s gamla fabrik, skulle ha gillat det här mycket. Väldigt mycket.

Musikaliskt alltså lite blandat och det närmaste jämförbara kan vara Anders F Rönnblom och några till. Förutom de träffsäkra texterna och god sång, imponerar flera melodier, typ ”Öppet sår”, ”Samtidsregn” och ”Ska vi minnas oss?”. Respekt även till alla medverkande musiker och inte minst den njutbara Sundsvallsdialekten.

Leta gärna efter den här skivan med Jan Boholm & Melathi, det senare synonymt med medmusikanterna Ingemar Lahti och Kettil Medelius. Dessutom finns skivan i vit vinyl. Ja bara det…

Bra Janne!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: