David Urwitz bästa

För många är David Urwitz en relativt okänd artist. Jag har tidigare påpekat i recensioner att det borde bli ändring på det, eftersom det handlar om en musikant som skapar toner som överträffar Lasse Winnerbäcks bästa stunder och som med träffsäkra ord och ljuv harmoni blir det perfekta Peter LeMarc-surrogatet.

Jag tror det här är Trollhättansonens åttonde fullängdsskiva sedan debuten för 17 år sedan. En del av det han har skapat har fått radiospelning, men fortfarande väntas på det verkligt stora genombrottet. Kanske är det dags nu, till detta finns nämligen en hel del fina låtar på den här cd-skivan, som dessutom getts ut med ett omslag som får vinylvänner att må bra.

För mig träffar melodierna i ”Kanske en annan dag” och ” Tills allt blir bra” direkt i magtrakten. Men det finns egentligen så mycket mer som David Urwitz bjuder på här. Det är vackert, avskalat och musik som skapar eftertanke.

David Urwitz kan även med fördel höras som sidekick på söndagsmorgnarna i P4-programmet ”Söndags Morgan”. En ljuv stämma som inte säger några onödiga ord, precis som på den här skivan; inga onödiga toner. Bara ljuva!

”Som om inget hade hänt” (Alvy Singer Records) heter skivan ni borde investera i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: