Christopher Cross – en av de bästa

DAGENS MUSIKTIPS!

Första gången jag hörde Christopher Cross var när bästa kompisen och jag hade sprungit New York marathon i slutet av oktober 1981. Ja, det var då när även boxaren Ingemar Johansson var med och jag till och med fick nöjet att byta några ord med tungviktaren.

Hur som helst spelades Christopher Cross filmlåt ”Arthur” hela tiden på radion och jag blev frälst på skönsångarens ljuva stämma. Sedan dess har jag investerat i alla hans skivor och förmodligen är just ”Another page” från 1983 en av de absolut bästa. Medverkar gör bland annat Michael McDonald, Don Henley, J.D Souther, Art Garfunkel och inte minst Beach Boys skönsångare Carl Wilson.

Mycket mer behöver egentligen inte tilläggas, mer än att det är musik som kan sorteras in i facket amerikansk västkustrock när den är som absolut bäst. Dessutom ett variationsrikt album, som erbjuder mycket harmoni, men framför allt skönsång från en av de bästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: