Helgens spellista för den fullvuxne

Här kommer helgens kvintett på skivspelaren.

Håll till godo:

1.TOMI MALM och ”Coming home” – västkustrock, soul och jazz i en blandning som borde få både Donald Fagen och David Foster avundsjuka. Dessutom med en hel del svenska sångfåglar i bakgrunden, inklusive välspelande musikanter.

2.MARK SPIRO och ”Best of + rarites”, en samling om tre plattor och med på köpet låtar som ”Holding you” och ”Take your time”, bland det bästa han någonsin har spelat in. Västkustrock blir inte mycket bättre än så här.

3.TOTO och ”Old is new”, välspelat, rytmiskt och harmoniskt med sångaresset Joseph Williams som högst ansvarig.

4.CHAMPLIN WILLIAMS FRIESTEDT och ”2” är Bill Champlin från Chicago, Joseph Williams från Toto och svenske supergitarristen Peter Friestedt. Det här är helt enkelt ett måste för den som gillar melodiös västkustrock.

5.KING OF HEARTS kom med den här plattan efter många om och men. Hur som helst två hjältar i fokus; sångaren Tommy Funderburk, som för övrigt en gång gästade Ö-vik, plus gitarristen och låtskrivaren Bruce Gaitsch, en gång i tiden producent till Abba-Agnetas soloskiva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: