Tomi Malms ”Coming home” – årets mest självklara investeringsobjekt

Tomi Malm

”Coming home”

(Contante & Sonante / Import)

+++++

2020 har varit ett riktigt skitår. Tur då att finländaren Tomi Malms nya skiva förgyller. Dessutom med ett uppbåd suveräna sångare i bakgrunden, där inte minst Ö-viksbon Frank Ådahl är den som förgyller mest på ett par av de 16 låtarna, som andas västkustrock, soul och jazz när det är som bäst – och inte minst lite influenser av jazzrockens Husgudar nummer ett; Steely Dan.

Mest förvånande är annars att spanjoren Gabriel Raya och hans förnämliga skivbolag har förmågan att ligga bakom så pass god musik, som verkligen sticker ut i den absolut högsta divisionen. Det är i allra högsta grad välproducerat och påkostat – och så otroligt perfekt. Egentligen känns inte en enda ton onödig!

Bland medverkande på den här skivan, där Tomi Malm förstås briljerar med sin keyboard och sitt musikskapande, finns en hel hop världsmusikanter, där namn som Bill Cantos, Randy Goodrum, Alex Acuna och Steve Lukather sticker ut.

Imponerar mest, förutom då frontfiguren Malm, gör annars Frank Ådahl, inte minst i ”Dream on” – skivans bästa låt – där även skönsjungande sydkoreanen Sunho Lim finns med i kören. Den senare vill jag för övrigt höra mer av, herr Raya.

Några av Tomi Malms bättre låtar är även röstframträdanden från Andreas Aleman, Ole Börud och Marylin Scott. Den senare en överraskning som verkligen sticker ut.

Mest sensationellt är kanske annars Warren Wiebe i ”The time is now”, som framstår som ännu ett mästerverk från kanske världens bästa sångare någonsin – trots att han har varit död i mer än 20 år.

Sammantaget en skiva, som för övrigt finns i vinyl, som ingen bör missa från det märkliga året 2020. Finns som sagt att beställa på nätet och inte minst på contanteysonante.com. Där finns för övrigt även Tomi Malms första skiva, som kom för tre år sedan.

Årets mest solklara investeringsobjekt och fem plus av fem möjliga.

Provlyssna: https://www.bing.com/videos/search?q=tomi+malm&docid=608014661840405611&mid=E7CA1C2CAB112825BD53E7CA1C2CAB112825BD53&view=detail&FORM=VIRE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: