”I´m back…”

Lite Törnrosa-sömn, men här kommer i alla fall lite musikaliska tips, som du inte får missa.

Patty Smyth ”It´s about time”: Tenniskungen McEnros fru kan fortfarande göra bra musik, vilket klart bevisas på den här skivan, en av få soloskivor efter tiden i gruppen Scandal. Rekommenderas varmt och innehåller några fina poppärlor, inte minst med ”Drive” i spetsen.

Mark Towner Williams har en välkänd far och brorsa. På ”Lionel´s dad” går han i brorsan Josephs fotspår och gör suverän västkustrock, inte minst klart bevisat i flera av låtarna, där för övrigt storebror medverkar. Jo, pappa heter för övrigt John och har sannolikt komponerat fler stora filmhits än någon annan.

Phil Seymour var ena halvan i Dwight Twilley Band, gruppen som bjöd på powerpop i absolut högsta ligan. Seymour gick bort i leukemi 1993 och hann även vara med i Textones. Den här skivan är en av flera som getts ut postumt med material, som har hittats i gömmorna. Lysande om du frågar mig.

Slår även på stora trumman igen för Joey Molland från Badfinger, som en gång debuterade på Beatles-etiketten Apple. Nya ”Be true to yourself” är så bra att skivan borde användas i undervisningen av framtidens låtskrivare. ”All I want to do” låter ungefär som Beatles skulle ha kunnat göra i dag. Ett litet mästerverk. Faktiskt!

Till sist Roger Rönning, född i Örnsköldsvik i slutet på 40-talet. Nya ”En annan väg” följer den tråd, som inleddes redan 1977 på första skivan ”Rötter”. Det är fyndiga texter och låtar med harmoni – och en och annan poppärla som borde få betydligt mer utrymme i radion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: