Phil Seymour – långt ifrån bortglömd

PHIL SEYMOUR var en gång i tiden halva delen av Dwight Twilley Band. Dessutom en sällsynt duktig sångare, trummis och gitarrist. För nästan exakt 17 år sedan gick han bort i cancer, men hade innan dess även hunnit med en sväng i bandet Textones tillsammans med Carla Olson, som ju besökte Örnsköldsvik på 90-talet.

Trots att det har gått så pass många år sedan Seymours bortgång dyker det upp nya skivor, som nu senast ”IF YOU DONT WANT MY LOVE / ARCHIVES SERIE 6” (Sunset Blvd). Det handlar om 15 låtar, varav åtta ser dagens ljus på just den här skivan. Sammantaget något att leta efter på webben, inte minst för att det är powerpop när det låter som bäst.

I sammanhanget kan det även duga gott att lyssna in gamle vapendragaren DWIGHT TWILLEY, som har hunnit med en hel del ny musik på 2000-talet. Bland annat gjorde han en förnämlig skiva 2009, med enbart Beatles-låtar. Det mesta finns även på Spotify, inklusive låtar som ”10 000 american scuba divers dancin” och ”Why you wanna break my heart”. Rekommenderas å det varmaste!

Återkommer. Inte minst med andra nyheter, som boxen med MARK SPIRO, lite ANDREW GOLD och BILLY BREMNER.

Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: