Nummer ett – varje dag

Absolut inte bästa skivan från bästa bandet. Likväl ett mästerligt skivomslag.

Beach Boys. Alla tiders bästa band med dagens Mozart – Brian Wilson i förarsätet. Den som inte har förstått att det egentligen är tre band som ligger bakom dagens moderna kulturyttringar: Beach Boys, Beatles och Rolling Stones, bör lyssna på lite till. De tre grupperna var de stora när det begav sig – och de är fortfarande ursprunget till dagens moderna musik. Ja, Chucken, Elvis och några till får ursäkta.

När det gäller just Beach Boys och inte minst äldsta broder Wilson – Brian alltså – är det fortfarande tidlösa toner som genom åren har serverats. För mig är det 70-talet som var bandets bästa tid, med skivor som ”Surfs up”, ”Holland”, ”Sunflower” och bästa skivan någonsin inspelad inför publik – ”In concert”.

Det kommer att bli mer Beach Boys på den här sidan. Var så säker. Givetvis kommer jag att hylla mellanbroder Wilson – Dennis – och hans suveräna ”Pacific ocean blue”. En skiva fylld av vemod, men samtidigt med mästerliga harmonier.

Det om det en dag som denna i början av september.

Jag återkommer. Mer Beach Boys blir det. Och kanske även lite Stones och Beatles.

Surfs up!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: