Bästa låtarna just nu. Och jag säger som nummer 21: Och det är sant det!

FEM TIPS FÖR HELGEN!

Ali Thomson är skotte och dessutom lillebror till Dougie Thomson, en gång världsartist i långt ifrån obekanta Supertramp. Bäst är Ali Thomson själv känd som låtskrivare, men på ett par egna plattor de senaste åren visar han vilken stor artist han är. Titelspåret från hans senaste skiva, ”The last rodeo” är perfekt vuxenmusik, som påminner om en mjukare Steely Dan korsat med typisk amerikansk västkustrock. Magiskt är bara förnamnet. Och tack för tipset Bengt I.

Slår även på stora trumman för America-mannen Gerry Beckleys färska singel – ”The sun aint gonna shine anymore” – en helt förträfflig version av Walker Brothers gamla hit från 1966. Kan bara sammanfattningsvis säger att det även här handlar om en magisk låt och frågan är om det går att göra så mycket bättre pop än det här?

Jeff Larson, kanske en av världens bäst bevarade storheter släpper nu en ep med låtar av legenden Tim Hardin. Jeff Larson, med skandinaviska rötter, har jobbat mycket med ovannämnda Gerry Beckley och produceras även av honom på låten ”Reason to belive”. Lågmäld pop och musik med alla ingredienser som behövs. Världsklass!

Laurie Jones behöver också nämnas – igen. En amerikanska vars musik påminner en hel del om Bonnie Raitt, alltså lite bluesigt, men långt ifrån svårlyssnat ändå. Låten ”Dazed” blir mitt val på en helt igenom bra skiva, i alla fall om man tycker om toner som sticker ut en hel del över genomsnittet.

Vill också nämna – ytterligare en gång – Matthew Check och hans senaste skiva ”Without a throne, inklusive spåret ”The very beginning”, en av flera låtar som sticker ut och andas en hel del Jackson Browne och till och med en viss Springsteen på countryrock humör. En för många okänd amerikan, men så väldigt lättlyssnad ändå…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: