Något av det bästa 2022 och lite till…

NÅGRA FAVORITER FRÅN 2022 (utan inbördes ordning):

PETER GALLWAY ”It´s deliberate”: En ny bekantskap, men långt ifrån en ungdom. Lite Petty, Zevon, Springsteen och ja, väldigt bra helt enkelt.

GERRY BECKLEY ”Aurora”: Americas sångare går solo igen och gör det i vanlig ordning bra. Lite 60-tal i modern tappning och lite Beatles och Beach Boys i vacker samklang.

CHICAGO ”Born for this moment”: De kan än, gamlingarna i Chicago, som förvisso har föryngrat sig på vägen. Några riktigt, riktigt bra låtar och ett par mindre bra.

STATE COWS ”High and dry”: Umeåkillarna kan göra nästan lika bra västkustrock som Steely Dan – och det vill inte säga lite. Införskaffade även Japan-versionen. Rekommenderas.

DOM SOM ALDRIG GER UPP – EN HYLLNING TILL MAGNUS LINDBERG: Delar av svenska popeliten, inklusive Basse Wickman, hyllar Magnus Lindberg. Det blir verkligen bra!

BEACH BOYS ”Sail on sailor”: Bästa Bandet ger ut en massa versioner i en box av två 70-tals album, plus en liveplatta från den tiden. Synnerligen bra och en slags återupprättelse från den tid då bandet var som bäst.

DAVID PAICH ”Forgotten toys”: Från Toto och direkt in i hetluften. En pärla inom genren västkustrock och det tillsammans med bandkompisen Joseph Williams. Kanon!

TIMOTHY B SCHMIT ”Day by day”: Eagles bassist med en av världens bästa röster gör en soloskiva igen. I vanlig ordning bra och till och med lite bättre än tidigare.

BRIAN WILSON ”Long promised road (soundtrack)”: Från filmen med samma namn. Båda rekommenderas naturligtvis och är ett måste!

LARS BYGDEN ”One last time for love”: Sundsvalls stolthet, utan sina The Thousand Dollar Playboys, gör en avskalad och lågmäld skiva, som bara måste höras. Kanon LB!

DAN NAVARRO ”Horizon line”: Inte bara skivomslaget är snyggt på den här pärlan, som kryddas med lite musik a´la Eagles och America. En riktigt bra ny bekantskap på pophimlen.

ANDERS WYLLER ”God dag mitt barn – Strindbergs brev till Anne-Marie”: Min vän från Oslo, barnbarnsbarn till Strindberg, gör en släktresa och tonsätter brev från sin mormor (hon blev 105 år gammal!) och gör det förbaskat bra. Synd bara att många svenskar inte har upptäckt detta. Dags nu!

PETTERSSON & WAHLSTEN ”Om mannen och kvinnan”: En gamling, som jag fick tag på i år. Hur denna duo har kunnat gå så många förbi i så många år är en gåta. En av de bästa skivor jag har!

Med reservation för några som jag har glömt i skrivandets stund.

GOTT NYTT ÅR FRÅN BERLIN!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: