Dennis Wilson – en av de absolut bästa

DAGENS BÄSTA TIPS!

Det är den tiden på året då jag tänker lite extra på Dennis Wilson, trummis i Beach Boys fram till det att han avled, för nästan på pricken 39 år sedan. Det var ett sådant där tillfälle då jag vet precis var jag var när dödsbeskedet kom.

För dem som inte har hört hans enda soloskiva – ”Pasific ocean blue” – finns det egentligen bara en sak att göra: Lyssna! Skivan finns numer även med de låtar som var tänkt som en uppföljare. Alltså mer lysande musik, som är långt ifrån Beach Boys, men ändå en av de absolut bästa skivor jag har i min samling.

För den som inte kan få nog av Dennis Wilsons låtar, så finns det mycket mer från 70-talet, då han var som mest aktiv och släpptes fram med flera egna låtar på Beach Boys skivor. Inte minst med Christine McVie från Fleetwood Mac, som han hade en relation med.

Dennis Wilsons musik upplevs ofta som vemodig och så är det nog. Samtidigt är det klassiska toner som nog skulle ha fått stora tonsättare som Bach, Wagner och Mozart avundsjuka.

Som sagt: rekommenderar en provlyssning. Finns på Spotify och om du har tur finns skivan kvar för inköp, både i vinyl och på cd. Vinylen, den dubbla, finns dessutom passande nog i blå färg.

God lyssning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: